Parlamentul ungar a aprobat marti introducerea cotei unice de impozitare de 16% incepand din 2011.

Noua lege mai prevede cresterea de la 9,5% la 10% a contributiilor la asigurarile de stat, precum si eliminarea treptata a deducerilor lunare dupa 2011, informeaza AGERPRES.

In prezent, cota de impozitare este de 17% pentru persoanele cu un venit de pana la 5 milioane de forinti (n.r. 18.200 de euro) si de 32% in cazul veniturilor care depasesc acest plafon.

Tot marti, deputatii au aprobat amendamentul prin care se reduc atributiile in materie fiscala ale Curtii Constitutionale.

Aceasta va putea modifica si anula legi referitoare la buget, la taxele centrale si locale, la contributiile de asigurari numai in situatia in care aceste legi incalca drepturile fundamentale la viata si demnitate umana, protectia datelor personale si libertatea de gandire, constiinta si religie, niciun alt motiv neputand fi luat in considerare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.