Trei companii aeriene originare din tarile arabe si una din Turcia sunt asteptate sa inaugureze, din 2011, curse spre si dinspre Bucuresti, aglomerand rute pe care Tarom are, deocamdata, un grad de ocupare de peste 60%.
  • Incepand cu luna ianuarie, Qatar Airways, operatorul din statul arab cu acelasi nume si una dintre companiile aeriene cu cea mai mare rata de dezvoltare din lume, va introduce zboruri din Bucuresti catre Doha, cu o frecventa de patru curse pe saptamana, scrie Capital.
  • Tot din luna ianuarie, Pegasus Airlines, o companie aeriana de origine turca, va incepe operarea cursei Bucuresti-Istanbul (insa pe cel de-al doilea aeroport al orasului, Gokcen), devenind concurentul direct al Tarom si al Turkish Airlines. Potrivit unor surse din piata, un bilet de avion pe aceasta ruta va costa aproximativ 100 de euro, sub cel de 120 de euro, pret valabil pe cursele Tarom.

  • Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, Emirates, analizeaza si ea intrarea pe piata romaneasca. Surse din industria aviatiei au declarat ca operatorul arab va introduce de la anul cursa Dubai-Budapesta, via Buscuresti, „furand“ astfel din traficul Tarom, care opereaza trei zboruri saptamanale catre emiratul arab, si care, transporta anual aproximativ 15.000 de pasageri catre aceasta destinatie.
  • Un alt zbor catre Orientul Mijlociu va fi operat de catre Wataniya Airways, cel mai nou operator din Kuweit. Desi compania nu a contactat oficialii de la Bucuresti, pe site-ul operatorului, Bucurestiul figureaza in harta de operare alaturi de alte 29 de destinatii. Ca si in cazul Emirates, este posibil ca Romania sa fie doar o tara de tranzit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.