Imprumuturile contractate de bancile irlandeze de la Banca Centrala Europeana au crescut cu 7,3 procente luna trecuta, pe masura ce randamentele cerute de investitori pentru a achizitiona obligatiuni irlandeze au atins un nivel record.
Potrivit datelor statistice publicate de Banca centrala a Irlandei, nivelul total al fondurilor de la BCE utilizate de bancile irlandeze a crescut la 130 de miliarde de euro la data de 29 octombrie de la 119 miliarde de euro la data de 24 septembrie, scrie AGERPRES.

Bancile irlandeze devin din ce in ce mai dependente de BCE dupa ce Banca centrala a Irlandei a anuntat in luna septembrie ca un program de salvare a bancilor locale ar putea costa pana la 50 de miliarde de euro.


Agentia de rating Moody's Investors Service a anuntat luna trecuta ca ratingul Aa2 atribuit in prezent Irlandei ar putea fi retrogradat, in timp ce agentiile Standard & Poor's si Fitch Ratings au coborat deja ratingurile Irlandei pe fondul temerilor referitoare la costul programului de sprijinire a bancilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.