Criza financiara mondiala s-a transformat intr-o criza a datoriilor suverane, a declarat joi ministrul rus de Finante, Alexei Kudrin, cerand statelor europene sa-si schimbe politicile fiscale, transmite Bloomberg.

El a cerut realizarea unei 'corectii fiscale urgente in cele mai vulnerabile state' si intocmirea unor programe pe termen mediu de consolidare fiscala in toate statele dezvoltate, potrivit AGERPRES.

'Desi FMI a sprijinit aceasta idee de mai mult timp, succesul in acest domeniu este inca limitat', a afirmat Alexei Kudrin. El a subliniat ca amanarea masurilor de consolidare fiscala pana cand pietele devin ingrijorate este periculoasa, cum a fost in cazul Greciei.

'Daca acelasi scenariu se repeta intr-o tara mai mare, consecintele s-ar putea dovedi mai regretabile nu numai pentru un stat ci pentru intreaga comunitate internationala', a concluzionat ministrul rus de Finante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.