Aproape 3.000 de milionari americani au primit ajutor de somaj in timpul recesiunii economice, valoarea acestora depasind 18 milioane de dolari, potrivit datelor publicate de fiscul american, citate de Bloomberg.

Astfel, 2.840 de familii care raportasera un venit de cel putin un milion de dolari in anul respectiv au primit ajutoare de somaj in valoare de 18,6 milioane de dolari. Printre acestia se regasesc 806 contribuabili cu venituri mai mari de doua milioane de dolari si 17 care au castigat peste zece milioane de dolari. In total, multimilionarii au primit beneficii destinate somerilor in valoare de 5,2 milioane de dolari.

Numarul bogatilor care au apelat la ajutorul statului este redus in comparatie cu totalul americanilor care au primit un astfel de sprijin. Astfel 9,5 milioane de persoane au incasat, in 2008, la nivel national, 43,7 miliarde de dolari. Totusi, economistii s-au declarat surprinsi de cat de multi milionari au primit indemnizatie de somaj.

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.