Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca ceea ce se intampla cu fondurile europene este "cea mai concreta expresie a incompetentei multora dintre functionarii angajati in ministere".

"Foarte multi de regula tipa la ministri si presa ataca ministrii, pe buna dreptate, pentru ca au raspundere politica. Dar ministrii nu stiu sau nu e treaba lor sa pregateasca proiectele pentru aprobare, asta o fac functionarii pe care ii aparam acum cu toate tunurile. Vai, se reduc salariile sau vai, sunt dati afara. Ceea ce se intampla cu fondurile europene este cea mai concreta expresie a incompetentei multora dintre functionarii angajati in ministere. Cea mai concludenta expresie a acestei incompetente!", a declarat Traian Basescu intr-un interviu acordat RRA, conform MEDIAFAX.

Presedintele a amintit ca marti a cerut, in fata Parlamentului, accelerarea proceselor de restructurare, "deci de reducere a personalului", dar simultan cu un proces de selectie a celor care raman.

  • Problema clientelei politice

"Partidele de cate ori s-a facut schimbarea de putere, ca au fost liberalii, ca a fost PSD, ca a venit PDL, si-au bagat in institutiile statului oameni pe criterii politice. Cand spun clientela nu spun neaparat clientela care fura bani, ci clinetela care trebuie sa aiba serviciu, si servicii bune - ca ii si punem in fruntea institutiilor, desi multi din ei sunt incompetenti. Cred ca ministerele ar trebui sa dea cea mai mare atentie acum, in procesul de restructurare si reducere de personal, exact acestor unitati de care depinde absorbtia fondurilor europene. Este evident ca principala motivatie a nepregatirii proiectelor este incompetenta celor care lucreaza in aceste unitati. Ei sunt incompetentii", a continuat seful statului.

Traian Basescu a mai spus ca infiintarea unei autoritati unice, care sa se ocupe exclusiv de accesarea fondurilor europene, depinde de Guvern si de Parlament.

Ce va face Guvernul cu noul imprumut FMI?

Basescu: "Discutia pe legea pensiilor e mizerabila"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.