Autoritatile europene de control in domeniul bancar acuza Germania de nerespectarea unei intelegeri de a da detalii complete referitoare la portofoliile de datorii suverane ale bancilor, in cadrul publicarii testelor de stres efectuate timp de patru luni in acest stat.

"Am convenit cu toate autoritatile de supraveghere si cu bancile implicate in procesul de testare ca se vor publica date referitoare la portofoliile de datorii suverane pentru fiecare banca in parte", a declarat Arnoud Vossen, secretar general al Comitetului European al Supraveghetorilor Bancari (CEBS), informeaza Mediafax, citand Financial Times.


Comitetul a publicat rezultatele testelor de stres la care au participat 91 de banci din Uniunea Europeana. Doar sapte din aceste institutii de credit nu au trecut testele, in care s-a analizat rezistenta lor la eventuale inrautatiri ale mediului macroeconomic. Testele au ca scop recastigarea increderii investitorilor in sistemul bancar european, afectata de problema datoriilor din Grecia, si presupuneau publicarea expunerii fiecarei banci la datoriile suverane.

Insa sase din cele 14 banci germane testate, Deutsche Bank, Postbank, Hypo Real Estate, DZ, WGZ, si Landesbank Berlin, nu au publicat detalii legate de portofoliile lor de obligatiuni suverane.

Mai multe detalii despre acuzatiile aduse Germaniei de catre UE, cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.