Presedintele Asociatiei Americane a Profesorilor acuza compania BP ca incearca sa "cumpere" cei mai buni oameni de stiinta si academicieni pentru a-si asigura apararea in dosarul poluarii din Golful Mexic.

"Este vorba de o corporatie foarte mare care incearca sa cumpere tacerea mediilor academice", afirma Cary Nelson. Pana acum, BP risca peste 300 de actiuni judiciare.

Intr-un comunicat, BP anunta ca a angajat numerosi oameni de stiinta specializati in "resursele din Golful Mexic".

Potrivit unei copii a contractului, obtinuta de BBC, acesti oameni de stiinta nu pot publica studiile realizate la cererea BP si nu pot discuta despre aceste evaluari timp de trei ani. In plus, acesti experti vor putea efectua studii pentru alte entitati doar daca activitatile nu vor coincide cu interesele BP.

Bob Shipp, seful catedrei de Stiinte marine de la Universitatea South Alabama, este unul dintre academicienii abordati de BP. "M-au contactat si mi-au spus ca doresc sa angajeze intregul departament pentru dezvoltarea celui mai bun plan posibil dupa poluarea din Golful Mexic", afirma Shipp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.