Guvernul rus a hotarat sa investeasca aproape 800 de milioane de dolari in constructia unui nou cosmodrom, la Vostosnii, in regiunea Amur din sud-estul indepartat al Rusiei, a anuntat, luni, premierul Vladimir Putin.

"Guvernul a decis sa investeasca 24,7 miliarde de ruble pentru a construi, in trei ani, cosmodromul de la Vostosnii", a declarat Vladimir Putin cu ocazia unei vizite in Orasul stelelor, centrul de pregatire a astronautilor din nordul Moscovei, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

"Sper cu tarie ca Vostosnii sa devina primul cosmodrom national construit pentru misiuni civile, care sa asigure Rusiei o independenta absoluta pentru misiunile ei spatiale", a adaugat premierul rus, citat de site-ul oficial al guvernului.

Rusia lanseaza cea mai mare parte a satelitilor sai si a celor straini de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Moscova plateste guvernului din Astana o chirie de 115 milioane de dolari pe an pentru dreptul de exploatare a cosmodromului.

De altfel, guvernul rus a hotarat sa investeasca in acest an aproape 100 de miliarde de ruble (3,3 miliarde de dolari) in sectorul spatial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.