Economia Africii de Sud a fost impulsionata de afluxul important de turisti straini veniti cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2010.

In perioada Campionatului Mondial de fotbal cheltuielile cu cardul Visa realizate de turistii din intreaga lume in Africa de Sud au depasit 312 milioane USD, reprezentand o crestere de 70%, cu 128 milioane USD mai mult fata de la acelasi interval din 2009 cand s-a inregistrat un volum de 184 milioane USD.

Volumul de tranzactii in perioada 1 iunie -11 iulie a fost de 2,2 milioane (55.000 de tranzactii in medie pe zi), in crestere cu 79% de la aproximativ 1,2 milioane (30.000 de tranzactii in medie pe zi), in acelasi interval de 41 de zile din 2009.

Cifrele privind cheltuielile cu cardul Visa arata:

  • Statele Unite (19,05%), urmate de Marea Britanie (19,03%), Australia (4,7%), Brazilia (4,2%) si Franta (3,4%) au avut cea mai mare contributie in ceea ce priveste cheltuielile turistilor pana la aceasta data. Cele 5 tari detin un procent de 51% din totalul cheltuielilor.

  • Mai mult de 90% din totalul cheltuielilor s-au inregistrat pe segmentul calatoriilor de afaceri si timp liber - cazare, restaurante, cumparaturi, inchiriere masini si transport cu avionul.

  • Dintre primele 25 de tari din clasament dupa cheltuieli, cea mai mare crestere s-a inregistrat in cazul Mexicului, unde posesorii de card au cheltuit 7,5 milioane USD in perioada campionatului mondial, fata de 131.000 USD in acelasi interval anul trecut.

  • Cele mai mari cheltuieli de pe continentul african au fost facute de locuitorii din Mozambic (8,1 milioane USD), Botswana (7,47 milioane USD) si Angola (6,5 milioane USD).

“Acesta este primul campionat mondial FIFA pe care Visa il sponsorizeaza si suntem incantati sa vedem ce impact financiar a avut asupra economiei Africii de Sud. Turistii din toata lumea folosesc cardul Visa la cumparaturi, la cei 120.000 de comercianti care accepta Visa in Africa de Sud”, declara Colin Grannell, Vice Presedinte Executiv, Departamentul Parteneriate Marketing in cadrul Visa Europe.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.