Titlurile companiilor spaniole si-au apreciat cotatiile dupa calificarea echipei nationale in finala Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, iar PIB-ul castigatorului titlului mondial ar putea creste, potrivit statisticilor, cu 0,1% - 0,3%, informeaza Marketwatch.

Indicele IBEX-35 a continuat sa se aprecieze inca de cand Spania a invins echipa Paraguayului in sferturile de finala de pe 3 iulie. Piata de capital spaniola a incheiat ultimele sase sedinte de tranzactionare in crestere si a terminat peste pragul psihologic de 10.000 de puncte pentru prima oara in ultimele trei saptamani in ziua in care Spania a invins Germania in semifinala Campionatului Mondial.

In acelasi timp, titlurile Gestevision Telecinco, care detine dreptul de emisie in Spania pentru meciurile din cadrul Campionatului Mondial, au avansat cu 16% de la calificarea echipei iberice in sferturile de finala, arata NewsIn.

In mintile multor spanioli, nu va exista, probabil, un test mai mare decat cel de duminica, atunci cand intreaga tara se va opri in loc pentru a vedea daca echipa nationala poate invinge echipa Olandei in lupta pentru titlul mondial.

Indicele vedeta al bursei de la Madrid a inregistrat anul acesta una din cele mai slabe evolutii pe plan mondial, alaturi de indicele bursei de la Atena. La inceputul acestei saptamani, insa, pietele s-au relaxat vizibil, inclusiv dupa licitatia care s-a incheiat cu obtinerea a 6 miliarde de euro de pe urma punerii in vanzare a unor obligatiuni spaniole cu scadenta la 10 ani.

Citest articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.