Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu sustine ca majorarea TVA cu cinci puncte procentuale va aduce intre 3,5 si 4 miliarde de lei la buget, pana la finele anului 2010.

"Deocamdata aceasta suma este necesara si reusim sa ne inchidem deficitul de 6,8% agreat", a adaugat ministrul, relateaza NewsIn.

Vladescu a explicat ca majorarea TVA se va face prin ordonanta care modifica Codul Fiscal, aprobata miercuri in Guvern. Acesta a precizat ca FMI a fost consultat in legatura cu aceasta masura, fiind de acord. Pe de alta parte, Vladescu si-a exprimat dezamagirea cu privire la faptul ca a fost nevoit astazi sa semneze mazura de majorare a TVA. "In niciun caz nu este cea mai buna masura pentru Romania, dar aceasta a fost impusa de decizia CCR", a adaugat acesta.

TVA va creste cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%, de la 1 iulie
, a anuntat stazi premierul Emil Boc, la finalul sedintei extraordinare a Executivului.

Boc a precizat ca Executivul a ales ”cea mai buna solutie” in acest moment, din punct de vedere al ”implicatiilor economice”, pentru ca Romania sa poata continua aplicarea Acordului cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

Curtea Constitutionala a decis vineri, in urma analizarii Legilor pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, ca articolul ce prevede reducerea tuturor pensiilor cu 15% este neconstitutional, precum si cel care prevede recalcularea pensiilor de serviciu ale magistratilor. Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% este constitutionala, au decis judecatorii Curtii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.