Numarul celor mai bogati oameni ai lumii a revenit la nivelul din 2007 (10 milioane), cea mai mare crestere fiind in regiunea Asia Pacific.
In prezent sunt peste 10 milioane de oameni care au o avere ce depaseste un million de dolari si pentru prima data regiunea Asia-Pacific are mai multi bogati decat Europa, potrivit Wall-Street.
  • Persoanele foarte bogate (cu peste 30 milioane dolari in cont) au inregistrat o crestere cu 21% a averii, dupa o scadere de 24% in 2008.
  • Cresterea averilor celor mai bogati oameni ai planetei vine dupa un declin fara precedent iar acestea au ramas concentrate in trei tari Japonia, SUA si Germania, care impreuna reprezinta domiciliul a 53,5% din cei 10 milioane magnati.
  • Numarul milionarilor din diferite tari s-a schimbat fata de nivelul din 2007. De exemplu, desi in Marea Britanie numarul milionarilor a crescut cu 42% pierderile din 2008 nu au fost acoperite.

Pentru prima data, numarul magnatilor din Asia-Pacific este asemanator cu cel din Europa – trei milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.