Bulgaria a intrat in perioada de refacere economica, a declarat seful misiunii Fondului Monetar International pentru Bulgaria si Romania, Bass Baker, citat de Sofia News Agency.

Criza cu care s-a confruntat Bulgaria a fost grava si resimtita puternic de populatie, dar, tinand cont de situatia internationala, tara s-a descurcat mult mai bine decat multe altele, a dat asigurari Baker, oferind ca exemplu stabilitatea sistemului bancar, care nu a necesitat interventia Guvernului.

De asemenea, reprezentantul FMI a subliniat stabilitatea monedei si lipsa unei presiuni in acest sector, desi scaderea cu 5% a Produsului Intern Brut (PIB) este semnificativa pentru Bulgaria. Totusi, este departe de reducerile de 14% pana la 18% ale PIB-ului din Ucraina sau din tarile baltice, transmite NewsIn.

Baker a subliniat ca o serie de masuri anticriza, precum reducerea cheltuielilor in sectorul public, sunt obligatorii.

Spania ia masurile necesare pentru a asigura stabilitatea economica, a declarat seful Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, dupa o reuniune la Madrid cu premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero, relateaza BBC.

El s-a declarat increzator ca economia Spaniei isi va reveni si a cerut populatiei sa sustina masurile de austeritate impuse de Guvern. Toate masurile implementate de executivul de la Madrid sunt "luate in mod clar pentru binele economiei", a adaugat el.

"Sunt cu adevarat increzator in perspectivele pentru mediu si lung ale economiei spaniole, cu conditia ca eforturile care trebuie facute sa fie facute", a spus el.

Strauss-Kahn a salutat in special continuarea eforturilor de liberalizare a pietei muncii, spunand ca acestea se indreapta in "directia corecta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.