Scaderea valorii titlurilor bancare din Europa ar putea reprezenta primul semn ca Grecia nu va fi salvata de la faliment de planul comun al Uniunii si al FMI, iar pierderile globale induse de expunerea pe datoriile suverane ale statelor cu probleme ar insuma circa 900 miliarde de dolari.

Datoria Greciei s-ar putea dovedi nesustenabila. Simpla reducere a deficitului nu rezolva problema datoriilor, a declarat Thomas Mayer, economist-sef la Deutsche Bank, Londra, citat de Bloomberg.

Datoria publica a Greciei va atinge 150% din PIB in urma implementarii programului de austeritate, fata de 120% din PIB in prezent. Mayer spune ca nici unul din analistii pe care ii cunoaste nu crede in rostogolirea datoriei Greciei fara restructurare. "Acestea sunt estimarile specialistilor din toate clasele de active", a adaugat Mayer.

Pierderile cauzate de posibila intrare in insolventa a Greciei ar insuma aproximativ 200 de miliarde de dolari, conform estimarilor lui Jon Peace, analist al Nomura Holdings, Londra, citat de Bloomberg. La nivel global, bancile ar putea suferi pierderi de pana la 900 miliarde dolari, potrivit celui mai pesimist scenariu, acela in care Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia si Spania vor fi nevoite sa isi restructureze datoriile, conform estimarilor Nomura, informeaza NewsIn.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.