Clasamentul statelor cu cel mai mare risc de faliment s-a modificat in ultima luna, in top intrand si tari din zona euro.
  • Locul 1. Venezuela continua sa se plaseze pe primul loc in topul tarilor cu risc de faliment, valoarea costului de asigurare impotriva datoriilor fiind de 943,4 puncte de baza. De la inceputul anului, statul a inregistrat cea mai buna scadere a acestor marje din cele 10 tari analiza, respectiv de 14,8%. Venezuela se confrunta cu o inflatiae foarte ridicata, care a ajuns la finalul anului trecut la 25%, scrie Wall-Street.ro.

  • Locul 2. Fata de luna aprilie, Argentina si-a pastrat pozitia a doua in clasament, cu o marja a contractelor CDS de 866,5 puncte procentuale.La finalul anului trecut, marja era de 915,9 puncte procentuale, ceea ce indica o scadere de 5,4% in primele patru luni. Guvernul argentinian a negat ca Argentina s-a aflat in recesiune anul trecut, insa economistii din mediul privat au estimat o contractie de circa 4% pentru economia din 2009.

  • Locul 3. Riscul de intrare in incapacitate de plata a Greciei a urcat simtitor de la o luna la alta, in mai marja CDS-urilor plasandu-se la 737,3 puncte procentuale. Valoarea s-a majorat cu 160,20% de la inceputul anului, in conditiile in care nevoia unui ajutor financiar punea presiune asupra tarii. In urma multor discutii si deliberarii, tarile din zona euro impreuna Fondul Monetar International (FMI) au oferit un ajutor financiar in valoare de 110 miliarde euro.

Ce alte tari mai sunt in topul statelor cu cel mai mare risc de faliment? Afla raspunsul de aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.