Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) o suportam in fiecare zi, fie ca mergem sa cumparam un pachet de tigari, mancare sau alte produse nealimentare, aceasta taxa reprezentand un impozit indirect care este incorporat in pretul final al produselor si este suportat de consumatorul final.

Cota TVA de 19% din Romania este, totusi, una dintre cele mai reduse la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, cote mai reduse fiind intalnite in Spania (16%), Cipru (15%), Luxembourg (15%) sau Marea Britanie (17,5%), scrie Wall-Street.ro.

In sens opus, cea mai ridicata cota stabilia pentru TVA in unele state din Uniunea Europeana este de 25%, fiind platita de consumatorii din Danemarca, Ungaria, Ungaria si Suedia.

Majoritatea statelor practica o cota de TVA de 20%, 21% sau 22%, iar statele cu TVA de 19% sunt Germania, Olanda, Romania si Slovacia.

Lista completa cu nivelul TVA din statele membre UE o gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.