Moneda unica a fost puternic afectata, de la inceputul anului, de criza din Grecia si rezultatele economice inregistrate in zona euro, potrivit unei analize realizate de casa de brokeraj X-Trade Brokers Romaia.

“De la inceputul anului si pana in prezent, moneda europeana s-a depreciat puternic comparativ cu majoritatea monedelor lumii, atat din cauza crizei din Grecia, cat si ca urmare a rezultatelor economice slabe inregistrate de zona euro, precum si de Uniunea Europeana in ansamblul sau”, a declarat Victor Safta, directorul X-Trade Brokers Romania.

In raport cu moneda europeana, cele mai mari aprecieri au fost marcate de catre rubla, lira turceasca si dolarul american, in primele patru luni ale anului. Astfel, de la un curs 1,43 dolari pentru un euro de la inceputul anului, moneda americana s-a apreciat in fata celei europene cu 6,88% pana la finele lunii aprilie, cand un euro costa 1,3315 dolari, scrie Wall-Street.ro.

Euro, tot mai slab in fata dolarului

“Criza din Grecia a afectat categoric intreaga Uniune Europeana si testeaza in continuare limitele mecanismelor monedei unice, insa, in acelasi timp, nu trebuie sa ii atribuim Greciei intreaga «vina» pentru performantele slabe ale economiilor din UE, deoarece si rezultatele bune - in comparatie - obtinute de alte state, au contribuit semnificativ la scaderea monedei europene”, a precizat Safta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.