Fondul Monetar International (FMI) va stabili conditii in cazul in care va oferi asistenta financiara Greciei, a avertizat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, confirmand astfel ingrijorarile unor lideri europeni in legatura cu participarea FMI la planul de ajutor pentru Atena.

Saptamana trecuta, liderii zonei euro au cazut de acord asupra unui plan de sustinere financiara care combina imprumuturi bilaterale intre state ale zonei cu finantare oferita de FMI.

Insa Strauss-Kahn a subliniat, intr-un interviu acordat in avionul care il ducea de la Varsovia la Bucuresti, ca orice pachet de ajutor pentru Grecia "va fi un program FMI decis de FMI, asa cum se intampla cu orice alta tara", potrivit Bloomberg.

"FMI va defini conditiile", a adaugat el, precizand ca FMI nu se va implica in rezolvarea problemelor Greciei decat dupa ce autoritatile de la Atena solicita asistenta, informeaza NewsIn.

Mai multe detalii despre soarta Greciei cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.