Ministrul german de finante, Wolfgang Schäuble, are in vedere sa impuna, cu ajutorul Frantei, proiectul sau de taxa asupra bancilor la nivelul intregii Uniuni Europene, pentru a stabiliza economia blocului comunitar in cazul unei noi crize.

Miscarea ar avea ca efect si refacerea unitatii cuplului franco-german, zdruncinat in ultima vreme de divergentele in legatura cu criza elena. Astfel, pentru a reincalzi relatiile cu Parisul, Berlinul vrea sa colaboreze cu Franta pe tema proiectului taxei asupra bancilor, informeaza NewsIn citand Les Echoes.

"Am convenit cu colega mea franceza Christine Lagarde ca vrem sa adaptam o astfel de solutie intr-un cadru european", a afirmat Schäuble, pentru cotidianul die Welt.

Miercuri, ministrul francez al economiei urmeaza sa participe la sedinta guvernului de la Berlin, in care se va discuta despre taxarea bancilor germane, proiect ce presupune crearea unui fond pentru a ajuta bancile in cazul unei noi crize.

In februarie, guvernele din Franta si Germania au decis sa dea posibilitatea ministrilor din cele doua state de a participa individual la sedintele de guvern din cealalta tara. Christine Lagarde ar fi ministrul care foloseste pentru prima data aceasta posibilitate.

Mai multe detalii despre extinderea taxarii bancilor la nivelul intregii UE cititi in Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.