Bombardier, producator canadian de solutii de transport, va produce primele tramvaie din lume cu sistem de energie regenerativa in Heidelberg, Germania.

Rhein-Neckar-Verkehr GmbH (RNV) - prima mare alianta de transport din Germania, activa in doua tari federale - urmeaza sa preia primele 6 noi tramvaie Bombardier de tip Variobahn.

RNV a comandat un total de 19 vehicule feroviare usoare (tramvaie) dotate cu tehnologia MITRAC Energy Saver. Acestea vor intra in functiune pana la sfarsitul lui 2010, se arata intr-un comunicat de presa.

Aceste tramvaie sunt primele vehicule din lume ce vor intra in operare, dotate cu tehnologia Mitrac Bombardier Energy Saver, sistemul inovativ de energie regenerativa. Datorita acestui sistem, vehiculele necesita cu pana la 30% mai putina energie si opereaza fara catenare (fara conexiunea la liniile de electricitate). Noile tramvaie recupereaza energia la decelerare, aceasta putand fi refolosita in accelerare si operare.

„Pe langa faptul ca noua tehnologie permite reducerea costurilor de energie - suntem, de asemenea, primul operator din lume ce foloseste aceasta tehnologie pentru productia de serie a tuturor vehiculelor noi”, a declarat Martin in der Beek, directorul tehnic al operatorului Rhein-Neckar-Verkehr GmbH.

Un alt avantaj al sistemului Bombardier de stocare a energiei este operarea fara catenare pe sectiuni. Datorita Mitrac Energy Saver, sectiuni ale traseului fara fir de contact pot fi operate cu ajutorul energiei stocate. Acest lucru este important pentru zonele istorice, unde peisajul trebuie conservat (neputand fi inserate linii de contact la electricitate).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.