Dupa socul generat de criza financiara din toamna anului 2008, 154 dintre miliardarii care fusesera eliminati in 2009 din topul celor mai bogati oameni ai lumii intocmit de Forbes au revenit in clasament.
In prezent lumea numara in total 1.011 miliardari originari din 55 de tari. Clubul celor foarte bogati nu atinge inca recordul de 1.125 din 2008, dar este in revenire.

Cu o avere estimata la 53,5 miliarde de dolari,
Carlos Slim, magnatul mexican al telecomunicatiilor, care facea parte din primul pluton de mai multi ani, il depaseste cu 500 de milioane pe Bill Gates, confondatorul Microsoft, ce ocupa anul acesta a doua pozitie in clasament, scrie NewsIn.
  • Americanii sunt cei mai numerosi in top, cu 403 miliardari. Dar au scazut la 40% din total, de la 45%, au pierdut primul loc pentru prima data din 1994 si numai doi americani se numara printre cei mai bogati cinci oameni ai lumii, indienii Mukesh Ambani si Lakshmi Mittal ocupand a patra si a cincea pozitie.
  • Pentru prima data, China continentala devine a doua tara ca numar de miliardari, dupa Statele Unite, cu 64 de membri in club, dintre care 27 noi. Iar Forbes a subliniat "importanta femeilor de afaceri chineze", dintre care sapte se numara printre cei foarte bogati. Incluzand Hong Kongul, China numara 89 de miliardari.
  • In clasament urmeaza Rusia (62), unde oligarhii beneficiaza de pe urma cresterii preturilor materiilor prime.
  • Europa are 248 de miliardari. Francezul Bernard Arnault, in varsta de 61 de ani, proprietarul grupului de lux LVMH (Louis Vuitton, Moet & Chandon), il detroneaza pe germanul Karl Albrecht, ocupa a saptea pozitie si devine cel mai bogat om din Europa, cu o avere estimata la 27,5 miliarde de dolari, in crestere cu 11 miliarde pe an.

Pentru prima data, trei romani figureaza in topul miliardarilor lumii intocmit de Forbes.

Dinu Patriciu se mentine anul acesta in topul miliardarilor lumii, cu o avere de 2,2 miliarde de dolari, alaturi de Ion Tiriac, in revenire dupa ce anul trecut nu a mai figurat in clasament. In premiera, Ioan Niculae, patronul InterAgro, apare in paginile clasamentului. [ Premiera: 3 romani figureaza in topul miliardarilor lumii]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.