Pe langa numarul de peste 800 de victime, cutremurul cu magnitudinea de 8,89 grade ce a lovit Chile a produs pagube estimate intre patru si sapte miliarde de dolari, conform companiei elvetiane de asigurari Swiss Re.

"In Chile este obisnuit ca proprietarii de bunuri ipotecate, comerciale si industriale sa isi faca o asigurare impotriva seismelor", a precizat compania, care estimeaza propriile sale costuri la circa 500 de milioane de dolari, inainte de plata impozitelor.

Seismul a devastat zona de coasta pe o raza de circa 600 de kilometri, provocand pagube la sute de mii de cladiri, in pofida normelor antiseismice din tara, a precizat Swiss Re. [Reconstructia statului Chile va dura cel putin trei sau patru ani]

"Ultimul cutremur va duce la cereri importante de compensatii pentru pagubele suferite de cladiri si pentru intreruperea activitatii, care vor permite o refacere rapida a economiei", a subliniat Swiss Re intr-un comunicat, citat de NewsIn.

Grupul a precizat, insa, ca aceste estimari ar putea fi reevaluate in crestere.

Seismul si tsunamiul care au afectat in 27 februarie centru-sudul Chile s-au soldat cu 497 de morti identificati oficiali si cu mai multe sute de persoane disparute, potrivit celui mai recent bilant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.