Fiscul si firmele de salubrizare din Grecia au intrat luni in greva, pentru a protesta impotriva masurilor dure de austeritate votate vineri de majoritatea socialista.

Mai multe alte companii se pregatesc, de asemenea, sa intrerupa activitatea inainte de greva nationala de joi, anuntata de principalele sindicate, Confederatia Generala a Muncitorilor Greci (GSSE) si Federatia Adedy, potrivit AFP, citata de NewsIn.

Cei circa 15.000 de agenti fiscali aflati in greva de 48 de ore au fost in greva si la inceputl lunii februarie, dupa anuntarea primei serii de masuri de auteritate. Agentii municipali sunt, de asemenea, in greva pana miercuri, "pentru a arata ca se opun masurilor sociale nedrepte adoptate de guvern si reducerii veniturilor salariatilor si pensionarilor". Muncitorii din salubritate s-au alaturat protestelor si refuza sa ridice deseurile.

Angajatii din justitie vor opri, de asemenea, activitatea timp de trei ore in fiecare zi din aceasta saptamana. Alte sindicate urmeaza sa decida luni daca se vor alatura sau nu protestelor.

Astfel, Frontul luptei sindicale (Pame), apropiat partidului comunist (KKE), trebuie sa organizeze luni seara o manifestatie in centrul Atenei, in timp ce sindicatul Adedy urmeaza sa protesteze in fata sediului Ministerului de Finante, apoi in fata reprezentantei Uniunii Europene.

Grecia, paralizata de "al treilea val" de greve


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.