Japan Airlines se pregateste pentru ceea ce ar putea fi cel de-al saselea mare faliment din Japonia, in contextul in care premierul Yukio Hatoyama a decis sa nu adopte pozitia predecesorilor sai, care au salvat compania de trei ori in ultimii noua ani.

O decizia finala in ceea ce priveste cea mai mare companie aeriana asiatica ar putea sa fie luata in aceasta saptamana, iar intrarea in faliment va urma saptamana viitoare, au declarat trei surse apropiate dosarului, relateaza Bloomberg, potrivit agentiei NewsIn.

Ministrul de finante si cei mai mari creditori ai companiei sustin o restructurare in cadrul procedurii de faliment, potrivit surselor. Hatoyama a pus capat traditiei de jumatate de secol instaurata de Partidul Liberal Democrat, cand a decis sa reduca cheltuielile guvernamentale nerentabile, preferand sa aduca firma in faliment decat sa ii acorde credite nelimitate, avand in vedere faptul ca datoriile JAL depasesc 1.500 miliarde yeni (16 miliarde dolari).

Mai multe detalii despre intrarea in faliment a Japan Airlines cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.