Carrefour a organizat vineri dimineata o prima reuniune privind stresul la locul de munca, dupa ce mai multi angajati din Franta ai grupului de retail s-au sinucis in ultimii ani, relateaza publicatia franceza Les Echos.
Potrivit sindicatelor, noua salariati ai Carrefour s-au sinucis in 2009, dupa ce in 2008 s-au inregistrat sase astfel de cazuri, iar in 2007 - patru. La inceputul acestui an inca un salariat s-a sinucis, informeaza NewsIn.

In octombrie 2008, un salariat al unui magazin Carrefour din Lyon s-a sinucis chiar la locul de munca, prima situatie de acest tip inregistrata in cadrul grupului francez. Ancheta in legatura cu acest caz este inca in desfasurare.

Ca reactie, Carrefour a realizat un comitet pentru prevenirea riscurilor psiho-sociale, care se ocupa si de problema stresului la locul de munca.

Comitetul are drept sarcina realizarea unei metodologii de diagnostic si de prevenire a riscurilor psiho-sociale in cadrul companiei, fiind format din patru persoane din cadrul directiei de resurse umane, doi medici specializati in medicina muncii, doi manageri si doi reprezentanti sindicali.

De asemenea, un cabinet extern de consultanta va realiza incepand din aceasta luna o ancheta in randul a 1.600 de angajati din patru magazine ale grupului, precizeaza Les Echos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.