Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel, spune ca economistii sunt printre cei responsabili pentru criza financiara, care a relevat "mari lipsuri" ale ideilor dominante in teorie, scrie Bloomberg.

Printre premisele eronate se numara ideile ca participantii economici se comporta rational si ca pietele financiare sunt competitive si eficiente, a spus Stiglitz intr-o prezentare sustinuta la o conferinta in Atlanta. Pe de alta parte, el a apreciat ca in piata imobiliara, criza a fost alimentata de ideea ca preturile vor creste nelimitat.

Prabusirea pietei americane a dus la recesiunea care a inceput in decembrie 2007 si s-a dovedit a fi cea mai puternica de la Marea Criza, rezultand in pierderea locului de munca pentru 7 milioane de americani. Posesorii de locuinte, investitorii si directori financiari au afisat un comportament "irational" si incepusera probabil sa creada "propriile argumente false", considera Stiglitz, potrivit NewsIn.

Mai multe detalii despre cine sunt vinovatii crizei financiare in opinia laureatului Nobel gasiti pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.