Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca situatia creditarii din Germania este critica si a facut apel la banci sa ia mai multe masuri pentru a sustine finantarea companiilor, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Ne aflam intr-o situatie critica in ceea ce priveste finantarea companiilor mari si mijlocii", a afirmat Merkel, intr-un mesaj video difuzat pe internet, potrivit NewsIn
Cancelarul a declarat ca va aborda subiectul miercuri, in cadrul unei reuniuni pe tema situatiei economice, la care participa o serie de experti, reprezentanti ai institutiilor financiare si ai sindicatelor.

Bancile trebuie sa aiba un comportament rezonabil, a spus Merkel, insa "au, de asemenea, o datorie fata de societate in calitate de decidenti economici".

"Din acest motiv cerem foarte clar ca institutiile financiare sa-si respecte indatoririle", a apreciat cancelarul.

Merkel a mai precizat ca guvernul va numi un "mediator" national, ce va fi responsabil pentru creditare si care va ajuta companiile sa obtina finantare de la banci, solicitand, totodata, ca guvernele celor sapte landuri germane sa ia masuri similare.

"Criza nu s-a incheiat", a subliniat Merkel, care a estimat ca scaderea produsului intern brut (PIB) din acest an va fi de 4-5%, comparativ cu estimarile anterioare, ce preconizau o scadere de 6%.

Potrivit publicatiei Spiegel, autoritatile germane sunt gata sa ofere bancilor garantii de 10 miliarde euro pentru a le permite sa acorde mai multe imprumuturi companiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.