Marea Rosie ofera oportunitati inedite pentru cei indragostiti de scufundari si sporturi nautice, iar pentru cei pasionati de arheologie si istorie, misterele unei civilizatii de 5.000 de ani reprezinta impresii de neuitat.
Statiunea Sharm El Sheikh - initial mai putin cunoscuta -, acest paradis turistic, a fost descoperita de scafandri, azi devenind o statiune de lux, adevaratul paradis al scufundarilor.

Sharm El-Sheikh este un oras situat in partea de sud a peninsulei Sinai, in regiunea "Janub Sina" - Egipt, pe fasia de coasta intre Marea Rosie si Muntele Sinai, cu o populatie de aproximativ 35.000 de oameni (2008). Sharm El-Sheikh este centrul administrativ al regiunii "Janub Sina" ce include si orase mai mici ca Dahab si Nuweiba, precum si zona interioara montana, manastirea Sfintei Ecaterina si Muntele Sinai.

Daca ajungi in Sharm el Sheikh poti alege sa faci una din numeroasele excursii puse la dispozitia turistilor, sa descoperi secretele Egiptului si sa intelegi astfel de ce Herodot afirma ca "Nu exista o alta tara care sa ascunda atatea minuni".

Click aici pentru a citi mai multe despre acest paradis al scufundatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.