"Se pare ca avem din nou probleme cu platile pentru livrarile catre Ucraina", a spus premierul rus. Declaratia lui Vladimir Putin vine in acelasi moment in care Comisia Europeana a propus acordarea unui imprumut de 500 mld euro pentru ucraineeni.
Orice inceput de tensiuni intre Moscova si Kiev este o sursa de ingrijorare pentru UE, avand in vedere ca un sfert din gazul consumat in UE provine din Rusia, dintre care 80% trece prin Ucraina, informeaza Wall-Street.

Naftogaz anuntase ca a platit Rusiei integral gazul consumat in septembrie, in valoare de 400 de milioane de dolari (aproximativ 270 milioane euro), informatie confirmata de Gazprom.

Totodata, Comisia Europeana (CE) a facut un anunt care vine tocmai bine avand in vedere declaratia lui Vladimir Putin. CE a anuntat ca a propus Consiliului sa ofere un pachet de asistenta financiara Ucrainei, sub forma unui imprumut de pana la jumatate de miliard de euro, pentru implementarea programului de ajustare convenit de guvernul de la Kiev cu Fondul Monetar International (FMI), mai noteaza Wall-Street.

Finantarea ar urma sa fie oferita in doua transe, dupa ce conditiile din programul negociat vor fi respectate. Propunerea de asistenta financiara este complementara resurselor oferite de Uniunea Europeana (UE), sub forma unui program suport finantat prin Parteneriatul European de Vecinatate.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.