Fosta conducere comunista de la Chisinau a fost cea care a sistat procedurile de acordare a unui credit rusesc Republicii Moldova, a declarat, la Chisinau, prim-vicepremierul rus Aleksei Kudrin, ministru al finantelor al Federatiei Ruse.
In cadrul unei intrevederi cu premierul moldovean Vlad Filat au fost purtate discutii pe marginea acordarii unui credit rusesc, anuntat initial ca fiind in valoare de 500 milioane dolari, anunta Wall-Street.

Vladimir Filat a multumit oficialului rus pentru disponibilitatea de a ajuta Republica Moldova si a mentionat ca este important sa se mearga pana la capat in procesul de acordare a ajutorului promis de catre Federatia Rusa Republicii Moldova.

"Guvernele vin si pleaca, dar importante raman relatiile bilaterale. (...) Este un suport pentru Republica Moldova si cetatenii ei, nu pentru fosta sau actuala guvernare", a precizat Filat, citat de serviciul de presa al Guvernului.

Aleksei Kudrin a reconfirmat disponibilitatea Moscovei de a acorda un credit Chisinaului si a punctat faptul ca pentru acest an in bugetul de stat al Federatiei Ruse au fost prevazute 150 milioane dolari pentru Republica Moldova, informeaza NewsIn.

In acelasi timp, ministrul finantelor din Federatia Rusa a precizat ca procedurile privind acordarea sumei respective Moldovei au fost sistate anterior la solicitarea fostei conduceri a Republicii Moldova.

Creditul rusesc de 500 milioane dolari era anuntat pentru o perioada de trei ani, prima transa, in valoare de 150 milioane dolari, fiind promisa pentru acest an.

Reluarea negocierilor pentru acest "ajutor", vin dupa ce Statele Unite ale Americii (SUA), Uniunea Europeana(UE) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-au exprimat in diferite moduri disponibilitatea de a sustine Republica Moldova in noua etapa politica inceputa.

SUA ii face un cadou de democratie Republicii Moldova: 262 milioane de dolari


Seria "cadourilor" continua: R. Moldova primeste 7 milioane de euro de la UE

BERD ajuta R. Moldova cu 80 de milioane de euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.