Ascunzatoarea gangsterului american din Wisconsin a fost scoasa la licitatie joi (n.r. 8 octombrie 2009) si castigata pentru nici mai mult nici mai putin de 2,6 milioane de dolari, relateaza Chicago Tribune.
Ascunzatoarea care dispune de turnuri de paza si de o casa din piatra ai carei pereti au o grosime de circa 45 de centrimetri (18 inci), a fost scoasa la licitatie joi, si adjudecata pentru 2,6 milioane de dolari de catre Chippewa Valley Bank. Proprietatea se intinde pe 407 acri la circa 150 de mile de Wasau, Wisconsin, noteaza Chicago Tribune.

Al Capone, supranumit "Scarface", a detinut proprietatea intre anii 1920 si 1930 pe timpul Prohibitiei. Legendele locale spun ca aici erau aduse cu avioane mii de lazi de alcool care apoi erau transportate in camioane in Chicago, unde erau si vandute. Astfel, gangsterul a reusit sa "adune" o avere de cateva zeci de milioane de dolari. Desigur, la castigarea unei asemenea averi in timpul Marii Depresiuni din Statele Unite, au contribuit atat jocurile de noroc, cat si prostitutia - alte doua indeletniciri ale lui "Scarface". Capone a mai fost supectat de o serie omucideri, precum cele cunoscute in istorie ca Masacrul de Sfantul Valentin din 1929, insa nu a fost niciodata acuzat.

Pana la urma, Capone a fost inchis pentru evaziune fiscala, si a ispasit o parte din sentinta de 11 ani in faimoasa inchisoare Alcatraz. In 1947, "Scarface" a murit.








Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.