Compania americana Exxon Mobil Corp a detronat PetroChina Co., devenind astfel cea mai valoroasa companie din lume in functie de capitalizarea de piata.
Exxon a pierdut prima pozitie in favoarea PetroChina in luna mai, pe fondul cresterii bursei chineze, dar si datorita planurilor de stimulare a economiei. Luna trecuta insa, cotatia gigantului petrolier chinez a fost afectata de decizia autoritatilor de reducere a preturilor pentru combustibili, ceea ce a dus la modificarea topului, relateaza Bloomberg.

Actiunile PetroChina s-au depreciat cu 2,2% incepand cu 2 septembrie, cand guvenul chinez a aplicat ultima majorare a preturilor combustibililor. In acelasi timp cotatia Exxon a avansat cu 0,7%, iar capitalizarea de piata a companiei americane a crescut pana la 330 miliarde de dolari, depasind in acest fel PetroChina, care a scazut la 325,5 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.