Seicul emiratului Ajman care s-a declarat interesat de casa de moda Christian Lacroix ar urma sa depuna miercuri o oferta de scoatere de sub administrare judiciara "complet satisfacatoare", dupa discutiile purtate cu proprietarii americani ai casei de moda si cu Christian Lacroix.
Seicul Hassan ben Ali al-Naimi este un apropiat al familiei conducatoare din emiratul Ajman, cel mai mic din Emiratele Arabe Unite, potrivit Wall-Street.

"Dupa negocieri destul de usoare cu fratii Falic (proprietarii americani ai casei de moda) si unele ceva mai lungi cu Christian Lacroix, seicul din Ajman urmeaza sa transmita o oferta complet satisfacatoare", a declarat administratorul judiciar care se ocupa de acest caz, Regis Valliot.

Oferta, care trebuie sa fie formala si depusa oficial in cel mult 48 de ore, prevedere pastrarea angajatilor, reglarea datoriilor si cumpararea de creante de la actionari, a mai spus Valliot.

Acesta a adaugat ca vor fi mentinute atat liniile de pret-a-porter, cat si cele de lux, iar detaliile juridice vor fi solutionate ulterior, informeaza NewsIn.

"Este solutia ideala pe care nu indrazneam sa o sper", a spus administratorul, care a adaugat ca grupul italian Borletti "se retrage, fara legatura cu aceasta oferta, ci dupa indelungi reflectii".

Casa de moda Christian Lacroix, creata in 1987 si proprietate a grupului american Falic, a anuntat, la sfarsitul lunii mai, sistarea platilor, dupa scaderea vanzarilor la colectia feminina de prêt-à-porter cu 35%. In 2008, compania a inregistrat pierderi de 10 milioane de euro, raportate la o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.