Fondul Monetar International sustine ca prin programele derulate, ce au presupus resurse sporite, flexibilitatea politicilor si impunerea unor reforme, a ajutat tarile emergente, mai ales din Europa de Est, sa faca fata efectelor actualei crize financiare globale, potrivit unui raport al Fondului.
FMI a prezentat intr-o analiza ce ia in considerare programele de raspuns la criza derulate in Armenia, Belarus, Bosnia-Hertegovina, Costa Rica, El Salvador, Georgia, Guatemala, Ungaria, Islanda, Letonia, Mongolia, Pakistan, Romania, Serbia si Ucraina, ca finantarea acordata le ofera acestor state posibilitatea de redresare dupa cea mai grava criza de dupa 1930. Totodata, raportul mai arata ca in Mexic, Polonia si Columbia s-au aratat interesate de posibilitatea de a accesa finantare, in cazul inrautatirii situatiei, noteaza Wall-Street citand NewsIn.

"Acest studiu ne arata ca multe dintre perturbarile severe caracteristice crizelor anterioare au fost pana acum evitate sau reduse drastic cu ajutorul FMI. Raman provocari serioase, mai ales legate de reluarea cresterii sustenabile in productie si in angajari, dar exista semne incurajatoare de stabilizare", a spus directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

FMI a intervenit cu fonduri in aceste tari, pentru a controla vulnerabilitatile existente, respectiv adancirea deficitelor bugetare si problemele generate de boom-ul anterior in sectorul de creditare.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.