Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat ca o delegatie a celui mai mare producator de gaze din lume, gigantul rus Gazprom, va sosi in Romania in a doua parte a lunii octombrie, pentru continuarea discutiilor purtate in ultimul an intre cele doua parti.
"Chiar vineri (n.r. 25 septembrie), mi-a confirmat Aleksandr Medvedev, vicepresedintele Gazprom, ca delegatia rusa va sosi in Romania in a doua parte a lunii octombrie. Initial, trebuia sa ne vedem la inceputul lui octombrie, dar nu puteam eu in acea perioada. In ceea ce priveste subiectele ce urmeaza a fi dezbatute, acestea sunt continuarea discutiilor avute pana acum si poate chiar o aprofundare a lor", a precizat Adriean Videanu, potrivit Wall-Street.

Intrebat daca din cadrul acestei delegatii va face parte si ministrul rus al energiei, Sergei Shmatko, Videanu a precizat ca i-a trimis o invitatie oficiala si acestuia, la care inca nu a primit o confirmare, dar crede ca "si Shmatko va face parte din delegatia rusa, alaturi de Medvedev", informeaza NewsIn.

Principalele teme de discutie dintre partea rusa si cea romana la care a facut referire ministrul Videanu se refera la posibilitatea importului direct de gaze din Rusia, dezvoltarea capacitatilor de inmagazinare pe teritoriul Romaniei, precum si conditiile pentru dezvoltarea retelei de tranzit.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.