Miliardarul american Warren Buffett, cunoscut ca "Oracolul din Omaha", spune ca in urma cu un an a fost contactat pentru garantarea activelor Lehman Brothers inainte ca banca de investitii sa intre in faliment si sustine ca nu a primit documentele financiare pe care le-a solicitat..
Lui Buffett i-a fost cerut sa garanteze pentru Lehman in timp ce Barclays urma sa ia in considerare o oferta pentru companie, a declarat omul de afaceri american, in cadrul unei conferinte. El nu a primit informatiile pe care le-a solicitat in facsimil, iar ulterior si-a dat seama ca a primit un mesaj vocal pe care l-a ratat deoarece nu a stiut cum sa il acceseze, noteaza Wall-Street.

Lehman si Barclays au purtat discutii privind o posibila preluare cu cateva zile inainte ca banca americana sa intre in faliment, insa acordul nu a fost stabilit la timp. La cateva ore dupa ce Lehman a cerut falimentul, Barclays a contactat din nou reprezentantii companiei si a negociat un acord "foarte rapid", potrivit documentelor emise de Curtea de Justitie Americana.

Buffett, cunoscut ca "Oracolul din Omaha", a declarat ca, in timp ce eforturile Statelor Unite de a indeparta criza financiara au avut succes pe termen scurt, autoritatile de reglementare se vor confrunta cu un deficit provocat de cheltuielile in crestere.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.