De-a lungul ultimilor 100 de ani, piata bursiera a mai cunoscut duritatea unor crize financiare, acestea transpunandu-se imediat in preturilor actiunilor de pe Burse.
Daca analizam, ceea ce s-a intamplat in ultimii 2 ani pe Bursele lumii, situatia nu mai pare atat de grava in comparatie cu cele petrecute in alte perioade ale ultimului secol.

Razvan Pascu ne prezinta Top 10 prabusiri ale indicilor bursieri la nivel mondial in ultimul secol. Am luat in calcul doar tarile puternic industrializate.

  • Pe locul 10 se afla prabusirea Wall Street din 1901-1903: 46% – piata a scazut din cauza asasinarii presedintelui McKinley in 1901 si a secetei ce a urmat in anii urmatori.
  • Pe locul 9 este prabusirea Wall Street din 1919-1921: 46% – au existat temeri la acea vreme ca sectorul auto este supra-incalzit si ca piata auto a ajuns la saturatie. :)
  • Pe locul 8 se afla prabusirea Wall-Street din 1906-1907: 48% – piata a scazut dupa ce presedintele Theodore Roosevelt a amenintat ca va prelua conducerea asupra monopolurilor care inflorisera in cateva sectoare ale economiei, mai ales in caile ferate.
  • Pe locul 7 se afla criza de pe Wall-Street din 1937-1938: 49% – aceasta scadere a urmat unei perioade de recesiune si s-a datorat si dubiilor care planau asupra eficacitatii politicii “New Deal” a presedintelui Franklin D Roosevelt.

Cititi mai multe pe blogul lui Razvan Pascu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.