Economia Chinei nu prea a tinut cont de criza in ultimii 2 ani si a continuat sa creasca intr-un ritm sustinut, oficialii chinezi anuntand acum ca se asteapta la o noua crestere si in trimestrul III al acestui an.
Incepand cu luna ianuarie a acestui an, China a devenit a treia mare economie a lumii, dupa ce a devansat Germania in ceea ce priveste PIB-ul. Este drept ca tinand cont de numarul de locuitori din fiecare dintre cele 2 tari, mai trebuie sa curga multa apa pe Fluviul Galben pentru ca locuitorii Chinei sa ii ajunga pe germani ca nivel de trai, dar totusi este uimitor cum acest miracol al epocii moderne s-a putut transforma atat de mult in ultimii 10 ani.

Sa fie oare socialismul (comunismul) cheia? se intreaba Razvan Pascu pe blogul sau.

Economia Chinei inca mai are puterea de a creste si se estimeaza ca in 2010 China va reusi sa devanseze Japonia, devenind cea de-a doua economie a lumii. Este interesant daca (sau mai ales cand) va reusi China sa intreaca si economia americana, devenind cea mai puternica din lume, comenteaza Pascu pe blog. Multi economisti de renume mondial deja apreciaza ca dolarul se afla intr-un inceput de declin si ca este doar o chestiune de timp pana cand locul dolarului ca valuta internationala de rezerva va fi luat de yuan.

Mai multe detalii aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.