PepsiCo, al doilea producator de bauturi racoritoare din lume, a incheiat un acord de preluare a imbuteliatorilor sai Pepsi Bottling Group si PepsiAmericas, intr-o tranzactie evaluata la 7,8 mld. dolari, informeaza Reuters.
PepsiCo a anuntat ca va oferi 36,5 dolari pe actiune pentru Pepsi Bottling, respectiv 28,5 dolari/actiune pentru PepsiAmericas. Oferta actuala de preluare este mai mare cu 1,8 mld. dolari fata de cea initiata si respinsa in luna aprilie a acestui an.

PepsiCo detine deja participatii considerabile in cadrul celor doi imbuteliatori. Cumpararea celor doua companii este asteptata sa genereze o cresterea a castigurilor cu 15 centi/actiune si poate crea economii anuale inainte de taxe de peste 200 milioane dolari.

Tranzactiile acorda grupului PepsiCo, care produce Pepsi, Gatorade si Tropicana, controlul asupra aproximativ 80% din vanzarile sale pe piata din America de Nord.

[In vreme de criza, Pepsi deschide cea mai mare fabrica de bauturi racoritoare din Europa]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.