Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca va anula, pana la sfarsitul lui 2011, plata dobanzilor datorate de circa 80 de tari sarace si va majora imprumuturile acordate acestora pentru a le ajuta sa-si revina de pe urma crizei economice si sa lupte impotriva saraciei.
Dobanzile anuale pe care aceste tari ar trebui sa le ramburseze pana in 2011 catre FMI pentru imprumuturile luate, de 0,5% pe ani, precum si cele mai mici de 0,25% pe ani pentru cele care vor fi acordate ulterior, sunt anulate, a anuntat directorul de strategie al FMI, Reza Moghadam, intr-o conferinta telefonica, relateaza Wall-Street, citand NewsIn.

"Este o expansiune fara precendent a sprijinului FMI pentru tarile cele mai sarace, din Africa subsahariana si din lumea intreaga. (...) Pentru prima data in istoria sa, FMI imprumuta la dobanda zero si tari care sunt sarace", a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn. Acesta este ajutorul pe care FMI il va acorda tarilor sarace, pe langa imprumuturile de bani, pentru ca acestea sa supravietuiasca crizei.

Pana in 2014 Fondul ar putea acorda imprumuturi de 17 miliarde de euro, din care 8 milairde de euro numai in urmatorii doi ani. De la inceputul acestui an, FMI a acordat imprumuturi de aproximativ 3 miliarde de dolari.

Restul articolului il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.