Gigantul producator american de bauturi racoritoare a anuntat un profit peste asteptari in al doilea trimestru, de 2,04 miliarde dolari, pe fondul cresterii pe piata din India si China, temperand efectele generate de aprecierea dolarului, relateaza Reuters.
Cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume inregistrase in perioada similara din 2008 un profit de 1,42 miliarde dolari, anunta Wall-Street.

In acelasi timp, veniturile operationale au scazut cu 9%, la 8,27 miliarde dolari, la un volum al vanzarilor in crestere cu 4%.

Dezvoltarea geografica puternica a companiei, mai ales pe piete emergente precum India si China, a ajutat Coca-Cola sa faca fata incetinirii activitatii din industrie, in Statele Unite.

Cea mai mare parte a veniturilor grupului provine din activitatea internationala, unde bauturile Coca-Cola inca se vand, in ciuda situatiei economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.