Aproape un milion de britanici sunt nevoiti sa lucreze cu norma redusa, pentru ca din cauza recesiunii nu isi pot gasi un loc de munca cu norma intreaga, potrivit The Telegraph.
In ultimul an, peste 250.000 de persoane care ar prefera sa lucreze cu norma intreaga au fost nevoite sa munceasca patru zile pe saptamana, sau chiar mai putin, potrivit datelor Oficiului National de Statistica din Marea Britanie, care arata o alta fata a impactului recesiunii asupra populatiei.

Numarul britanicilor care sunt nevoiti sa lucreze jumatate de norma, desi ar prefera sa lucreze full-time, a crescut cu mai mult de 30% fata de 2008. Situatia prezenta are la baza strategiile de supravietuire in fata crizei pe care companiile din Regatul Unit le-au adoptat. Acestea au preferat sa reduca numarul orelor de munca decat sa aplice concedierea in masa, relateaza Wall-Street, citand NewsIn.

Printre companiile britanice care si-au redus costurile prin diminuarea orelor de munca sau prin oferirea de "vacante prelungite", se numara British Telecom care a oferit angajatilor dreptul la o vacanta de pana la un an, contra unei reduceri a salariilor cu 75%, sau British Airways, care le-a cerut angajatilor sa lucreze cu jumatate de norma sau gratuit.

Restul articolului il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.