Recesiunea care a cuprins economia Statelor Unite ale Americii (SUA) pare ca se tempereaza, dar, cel mai probabil, nu s-a incheiat, arata un sondaj al unor economisti preluat de Reuters.
Sondajul trimestrial al Asociatiei nationale a economiei pentru afaceri a relevat ca cererea se stabilizeaza, insa o mica parte din cele 102 persoane chestionate au declarat ca firmele lor inca nu au atins momentul cel mai critic, ceea ce inseama ca recesiunea nu s-a terminat inca, noteaza Wall-Street, citand NewsIn.

Sondajul "ofera noi indicii ca recesiunea din Statele Unite se tempereaza, dar putine semne conform carora si-ar reveni", a declarat Sara Johnson, director administrativ pentru macroeconomie globala in cadrul companiei IHS Global Insight, care a ajutat la realizarea sondajului.

Inceputa in decembrie 2007, ca urmare a degenerarii crizei subprime intr-una financiara si mai apoi mondiala, recesiunea din SUA este cea mai indelungata de la Marea Criza din '29-'33, si cea mai severa din ultimele decenii.

Restul articolului il gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.