Creditorul CIT Group Inc., care se confrunta cu grave probleme financiare, a anuntat ca este foarte probabil ca autoritatile publice sa nu ii acorde sprijinul necesar, alimentand speculatiile care il dau in pragul falimentului.
Agentia de evaluare financiara Standard&Poor’s a estimat recent ca CIT, odata cel mai mare creditor comercial independent, ar putea cere protectia instantei, daca nu va primi sprijin financiar. Banca a anuntat ca se afla in cautarea de alternative de finantare, noteaza Wall-Street, citand NewsIn.

Directorul executiv al CIT, Jeffrey Peek, nu a reusit sa convinga autoritatile de reglementare ca un eventual colaps ar putea ameninta intregul sistem financiar, iar oficialii Trezoreriei si ai Federal Reserve au refuzat sa mai ajute institutia. In decembrie 2008, cele doua institutii americane i-au acordat in decembrie un sprijin financiar de 2,33 miliarde euro.

CIT mai are nevoie de 2 miliarde dolari din partea creditorilor. O eventuala cerere de intrare in faliment ar fi prima din partea unei institutii care a luat bani din fondurile de 700 miliarde dolari pentru eliminarea activelor toxice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.