Gigantul hotelier a inregistrat o scadere a profitului de 76% in cel de-al doilea trimestru al anului, pana la la 37 milioane dolari.
In intervalul martie-iunie 2009 veniturile lantului hotelier au scazut cu 20%, de la 3,2 miliarde dolari in 2008, pana la 2,63 miliarde dolari anul acesta. Excluzand costurile de restructurare si alte elemente, castigurile au fost de 23 centi/actiune.

Potrivit Wall-Street, compania va deschide peste 30.000 de camere anul acesta, in urma unei investiti de 325 milioane dolari, cu peste 50% mai scazuta decat cea din 2008.

Hotelul Marriott din Bucuresti, de 5 stele, a fost inaugurat in 2000 si are o capacitate de circa 400 de camere. “Cred ca vizitatorii sunt mai atenti la modul in care isi cheltuiesc banii, la <value for money>, de aceea una din cele mai importante decizii de business este sa nu scazi calitatea unui produs, chiar daca esti fortat sa ajustezi pretul”, a declarat, pentru Wall-Street, Igael Porecki, noul director general al Mariott Bucuresti.

Segmentul de Food & Beverage a generat aproximativ 55% din veniturile totale ale hotelului bucurestean din primul semestru, fata de 45% generat de camere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.