Gigantul Goldman Sachs ar putea oferi anul acesta compensatii si beneficii de aproximativ un milion dolari fiecarui angajat, la doar noua luni dupa ce banca a primit un ajutor de 10 miliarde dolari din partea guvernului american.
Cel mai probabil, actiunea va genera critici la adresa bancii, mai ales in contextul recesiunii puternice si cresterii ratei somajului, comenteaza Wall-Street.

Goldman Sachs a beneficiat si de pe urma altor scheme de ajutor guvernamental in timpul momentelor critice ale crizei, anul trecut. Oficialii bancii au anuntat ca sumele puse deoparte pentru plati au urcat cu 75% in al doilea trimestru. Costurile pentru compensatii si beneficii au crescut cu 47%, la 6,65 miliade dolari, fata de aceeasi perioada din 2008, potrivit NewsIn.

Avand in vedere reducerea cu 16%, la 29.400, a numarului angajatilor de anul trecut, banca a economisit in medie 226.156 dolari per angajat in al doilea trimestru, fata de 129.200 dolari, in 2008.

Anuntul vine in contextul in care profitul net al bancii in trimestrul incheiat in 26 iunie a fost de 3,44 miliarde dolari, in conditiile in care in perioada similara a anului trecut, banca a obtinut un profit de 2,09 miliarde dolari.

Rezultatele pozitive vin pe fondul efortului facut de autoritatile americane pentru salvarea sectorului bancar, prin injectarea a aproximativ 200 miliarde dolari in sectorul financiar, din care 10 miliarde dolari au revenit bancii Goldman Sachs, dupa falimentul Lehman Brothers si gravele probleme cu care era confruntat grupul American International Group Inc (AIG).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.