Firmele bulgare sunt tot mai ingrijorare dupa ce Romania a decis in mod unilateral majorarea tarifelor practicate la acostarea feriboturilor ce fac legatura intre cele doua state, peste Dunare, informeaza Sofia News Agency.
Acest anunt a fost facut de reprezentanti ai companiilor de transport din Bulgaria, citate de postul national de radio. Conform acestor companii, partea romaneasca a decis majorarea tarifelor pentru fiecare acostare pe coasta romaneasca de la 54 euro la peste 400 de euro, potrivit NewsIn.

Masurile se refera la cursele practicate de feriboturi intre porturile Vidin-Calafat si Oryahovo-Bechet.

Avand in vedere ca firmele bulgaresti de transport prin feribot efectueaza aproximativ 10-15 acostari pe zi pe coasta romaneasca, majorarea tarifelor va fi simtita foarte acut.

Reprezentantii firmelor bulgaresti au precizat ca decizia unilaterala a Romaniei de a majora tarifele incalca acordul semnat intre guvernele Romaniei si Bulgariei, care au stabilit uniformizarea tarifelor practicate pentru cele doua rute mentionate.

Conform postului national de radio din Bulgaria, discutii intre firmele bulgaresti de transport si autoritatile portuare romanesti vor avea loc pe 14 sau 15 iulie.

Operatorii bulgari de feribot au precizat ca vor fi nevoiti sa majoreze si ei tarifele, in cazul in care nu se va ajunge la un compromis, adaugand ca sunt gata sa depuna plangeri impotriva Romaniei la autoritatile europene in cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.