Business 9 Iulie 2009 19:15
Evenimentul a coincis cu implinirea a 50 de ani de la prima aparitie a celebrei bauturi Pepsi in Uniunea Sovietica, dar si cu vizita presedintelui SUA in Rusia
Fabrica, ce ocupa o suprafata de 70 hectare, are o capacitate de productie de 2,1 miliarde litri/an si este "cea mai mare fabrica Pepsico din Europa, din punct de vedere al capacitatii de productie, dar si cea mai mare din lume, din punct de vedere al capacitatii de imbuteliere", arata un comunicat al grupului.

Investitiile grupului concurent Coca Cola in Rusia, unde inregistreaza 12.000 de angajati, s-au ridicat la trei miliarde dolari, in ultimii trei ani.

"Rusia are o importanta vitala pentru Pepsico", a declarat presedintele grupului, Indra Nooyi, adaugand ca grupul va face investitii suplimentare de un miliard dolari in urmatorii trei ani in Rusia.

"In Rusia exista 140 milioane locuitori care au puterea de cumparare si care iubesc produsele pe care le fabricam", a adaugat Mme Nooyi in cadrul ceremoniei de inaugurare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.