Business 8 Iulie 2009 19:10
Prabusirea din ultimul an a mai multor companii si banci de pe Wall Street, a stirbit faima de cel mai ravnit loc de munca din Statele Unite. Absolventi din 2008 si 2009 fug de job-urile, altadata atractive, de pe Wall Street, preferand slujbele din administratie, potrivit msnbc.com.
Schimarea de atitudine se vede foarte clar in Statele Unite ale Americii in ceea ce priveste piata muncii. Pe langa faptul ca Wall-Street si-a pierdut mult din atractivitate odata cu prabusirea colosilor Fannie Mae, Freddie Mac sau Lechman Brothers, oferta de munca aproape nula, impinge absolventii de studii superioare din 2008 si 2009 catre joburle cu mult mai sigure din administratia publica.

Insa aceasta nu este singura schimbare. In colegiile americane, numarul studentilor inscrisi la facultatile de politici publice a crescut simtitor in ultimii doi ani, noteaza Wall-Street.

Daca in perioada de boom economic, centrul financiar Wall-Street atragea crema abolventilor universitatilor de prestigiu prin salarii si bonusuri extrem de atractive, in prezent New York-ul nu mai este capitala celor mai bine cotate joburi, ci Washington DC, care si din cauza euforiei Obama, a inregistrat in ultimul an cea mai mare crestere a numarului de joburi.

“DC-ul este singurul oras care ofera acum posibilitati crescute de angajare in domeniul financiar-bancar, mai ales ca Guvernul scoate la concurs mii de posturi pentru a eficientiza derularea proiectului de stimulare economica si a celorlalte proiecte adiacente”
, a precizat Marisa Di Natale, senior economist pentru Moody's Economy.com.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.